Leusden

 WELKOM
 

Welkom op deze website van groep Leusden van Amnesty International. De groep geeft plaatselijk invulling aan het werk van Amnesty International.

 Wilt u af en toe wel een helpende hand bieden, dan zijn wij u zeer erkentelijk. 

Neem dan via de email contact op of download dan het interesse-formulier onderaan deze pagina en mail dat aub ingevuld naar onze 

Contactpersoon:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

fakkelwake

 

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty richt zich daarbij met name op het recht op leven en bescherming tegen marteling, het recht op vrijheid van geweten en meningsuiting en het recht om niet te worden gediscrimineerd. Amnesty doet onderzoek naar ernstige schendingen van deze rechten en voert actie om ze tegen te gaan en te voorkomen.

Over Amnesty's activiteiten staat meer informatie op : Amnesty's verhaal

Mensenrechten zijn mensenwerk

De Amnesty-groep in Leusden werkt al jaren actief mee aan acties voor Amnesty International. De activiteiten die we jaarlijks zoal ondernemen zijn: 

  • Fakkelwake bij Nieuwjaarsbijeenkomst van Burgemeester en Wethouders
  • Collecte: In de maand maart doen we mee aan de landelijke collecte
  • Koningsdag, petities en kaarten ter ondersteuning van acties tegen schendingen van mensenrechten 
  • 10 december: Internationale dag van de mensenrechten met schrijfacties “Write for rights” in samenwerking met Huis van Leusden, de kerken, de Bibliotheek, Theater de Tuin
  • Gastlessen op basisscholen over Kinderrechten en Mensenrechten 
  • Maandelijkse schrijfacties

Actuele informatie vindt u op Facebook:  Amnesty Leusden